pondělí 25. listopadu 2013

Komiksové bubliny jedou!


Před měsícem a něco jsem tu psal o tom, že začínám dělat na rádiovém pořadu o komiksech jménem Komiksové bubliny. Projekt mi žere dost času, takže moc nemám čas sem psát, ale pokud vás zajímají moje názory na komiksové novinky případně se chcete dozvědět víc o nějaké postavě/sérii/autorovi/nakladatelství, jsou Bubliny tím správným místem. A protože show must go on, máte záruku, že tam v semestru budu každé dva týdny vysílat.

K dnešnímu dni je hotových 5 dílů - tři recenzní a dva tematické. Seznam s obsahem najdete níž.
Každopádně hlavní centrálou Bublin je stránka na mixcloudu, kde najdete všechny záznamy a potom facebookové stránky, kde se dozvíte veškeré novinky a můžete tam psát dotazy.


První díl - první vysílání, které má ještě mouchy

Recenze
- povídání o sérii Before Watchmen, recenze Před strážci 1: Minutemani / Hedvábný přízrak
- Mikuláš Podprocký: Divočina
- Bart Simpson #1

USA
- Batman: Black & White
- Marvel Knights: Spider-Man

Druhý díl přináší povídání o historii nakladatelství Marvel. Dozvíte se jak vznikl, jací byli jeho první superhrdinové, co zasadilo komiksu v padesátých letech velkou ránu a mnoho dalších zajímavostí. To vše plné hudby z marvelovských seriálů. Zatím jde o vysílání s největšími ohlasy.

Ve třetím díle najdete opět recenze a povídání o několika amerických sérií. Protože bylo před volbami, řeč přišla na to, jak Spidey potkal Obamu nebo na zombie verze amerických prezidentů.

Recenze
- Vrána: Soumrak bohů
- Sherlock Holmes: Poslední případ od Petra Kopla
- Darebák od Millera a Bisleyho
- Hitman: Pár vražd navíc
- Planetary 2

USA
- Jak Spidey potkal Obamu
- Mighty Avengers v2
- Deadpool: Dead Presidents

Garth Ennis je nejvydávanější zahraniční autor v ČR, a proto byl tématem čtvrtého dílu. Pořad mapuje jeho kariéru od začátků v rodném Irsku k současnosti. Čekají  na vás akční i válečné komiksy, superhrdinské parodia a spousta tipů co číst. Věděli jste, že Ennis psal Batmana nebo Spider-Mana?

V zatím posledním díle jsem opět recenzoval několik novinek. Tentokrát byly recenze o něco detailnější a tak moc nezbyl čas na sekci o USA - v ní dostala prostor jen Avengers Arena, která bude tento měsíc finišovat.

Recenze
- Karel Jerie: Candide
- Asterix u Piktů
- Star Wars: Před dávnými časy 2
- Hellboy 2: Probuzení ďábla
- Liga Spravedlnosti: Počátek

USA
- Avengers Arena