neděle 29. prosince 2013

Aktualizace seznamu Carla Barkse


Dnes proběhla aktualizace seznamů kačeřích komiksů od Carla Barkse a Dona Rosy v češtině (u Rosy teda bohužel nebylo co aktualizovat, protože žádný nový nevyšel).Seznamy nyní zahrnují kompletní ročník 2013 časopisu Kačer Donald.

čtvrtek 26. prosince 2013

TOP 10 komiksů za rok 2013 podle Lennyho

by Ondřej "Lenny" Král

Přichází další část ohlédnutí za letošním (za pár dnů už loňským) rokem. Tentokrát se podíváme na 10 (+1) nejlepších komiksů podle Lennyho, které v roce 2013 vyšly česky. Byl to poměrně tuhý boj a s těžkým srdcem jsem vyřazoval některé kousky, které se do nejlepší desítky jen těsně nedostaly (zdravím třeba Moorův Kameňák a druhého Goona). Na místo v seznamu nemají nárok věci, které už jednou vyšly (například Ultimates v rámci UKK) a všechny komiksy jsou řazeny abecedně.

středa 18. prosince 2013

Ohlédnutí za rokem 2013: Limitované edice kam se podíváš

     Původní plán byl napsat jeden velký článek, který se bude zabírat jednotlivými komiksovými aspekty roku 2013. Jenže kdo ví, kdy bych se k tomu dokopal, a taky se prý dlouhé články nečtou. Proto bych ho rozdělil na několik částí, přičemž první se bude zabývat fenoménem druhého pololetí roku 2013 - limitovaným edicím.