čtvrtek 2. února 2012

Co nás čeká v roce 2012


Co nás čeká v roce 2012

Tenhle článek přichází tak nějak s křížkem po funuse, neboť plány vydavatelů jsou +- všeobecně známé. Přeci jenom by ale neškodilo si všechno pěkně na jednom místě shrnout. V následujícím článku budu vycházet z edičáků, facebookovských stránek, informací z Crweconu a tak – rozhodně neberte všechny informace za stoprocentní. V tomto článku bych se chtěl zaměřit na Crew, BBart, Egmont a Comics Centrum. Rozhodně nechci diskriminovat menší nakladatelství, ale jednak o nich prd vím a pak o nich taky píše Komiksárium. Co snad krom Crweconu nikde nezaznělo je fakt, že Sýpka? (tím se fakt nejsem jistej) chce vydat The Arrival od Shauna Tana. Ale pusťme se do přehledu – a aby se neřeklo že chci někomu nadržovat, vezmu to abecedně.

BB Art

Pokud si pamatujete na Crwecon, plány BB Artu byly hodně ambiciózní. Jejich ediční plán byl narvaný tituly, měsíčně vycházel omnibus a ozývali se i plány na vydávání pravidelné sešitové řady. Bohužel, přišel leden a všechno je jinak. BB Art svůj edičák docela skrouhnul a o sešitovce se stále uvažuje. V první půlce roku pojede tempem 2 komiksy měsíčně, na podzim už se chce rozjet na avizované čtyři. A co nás tedy čeká? V době kdy tohle píšu je už venku poslední Scott Pilgirm i Preacher. V prvním pololetí se pak dočkáme pokračovaní rozjetých sérií (Y, Green Lantern, DMZ, Marvel Omnibusy, Punisher, Transmetropolitan a 100 nábojů) ale i několika novinek (Berlin, Star Wars: X-Wing a Habibi). Na druhou půlku roku je pak potvrzen Ghost Rider a Star Trek Omnibus.

Comics Centrum

Jak to vypadá s Comics Centrem? Těžko říct neboť ediční plán nevede. Pokud budeme vycházet z Crweconích plánů, měli bychom se dočkat Hard Boiled od Franka Millera a nového rozšířeného vydání Vrány.

Crew

Crew je jasným komiksovým gigantem roku 2012. Jejich edičák čítá úctyhodných 48 titulů a to ještě není vše odtajněno. Nebudu tu vše vypisovat, tak spíš stručněji. Crwe razí politiku „ke každé rozjeté sérii dva díly ročně“ – takže se můžeme těšit na Živé mrtvé, Kůstky, Usagiho, Simpsony a prostě všechno na co jsme zvyklí. Zamrzí jen stopka pro Morrisonovy X-Meny, kteří se neprodávali. Co se novinek týče tak z Evropy přiletí Arzach a kompletní Blacksad, vrátí se Hellblazer i Smrt, Usagi se vybarví a čeká nás i nový a lepší Návrat temného rytíře.                                                                                       V mangách Crwe si stejně jako letos dává trojku Plačící drak Naruto se zápisníkem smrti a chystá se odtajnění dvou titulů (jedno má být nekonečná série alá Naruto (tipuju Bleach; eventuálně One Piece), druhé něco blíž Freemanovi (žeby Lone Wolf?)). Něco se začne dít už šestého února.        Asi největším překvapením se stalo oznámení ohledně vydávání pravidelné sešitové řady. Každé dva měsíce na nás čeká „Ultimate Spider-Man a spol.“, kde se bude potkávat Ultimate Spider-Man s Ultimate Fantastic Four (pokračuje se tam, kde skončil Zrod) a Ultimate X-Meny.

Egmont

Krom pravidelných sešitových řad (Kačer Donald, Tom a Jerry, Velkolepý Spider-Man) představil letos Egmont dvě nové sešitové řady – dětské Marvel Super Herouse a Star War magazín (chtěli byste recenzi na první čísla?). Pokračovat má druhý ročník Super Komiksu (zatím netuším jaká postavička bude na hřbetu). Egmont váhá, zda nezačít Super Komiks vydávat jako měsíčník – pokud jste fanoušci Donalda a spol, určitě jim dejte vědět.

Žádné komentáře:

Okomentovat