středa 11. září 2013

Komiksové novinky III

Pár komiksových novinek pro ty, kteří úplně nesledují to, co se u českých komiksových vydavatelů šustne.
Aneb aktuální info od BBartu, Comics Centra a Crwe.


BBart slíbil, že v roce 2014 vydá zbývající díly série Před Strážci (Before Watchmen). První díl je chystaný na letošní říjen. Dále má pokračovat Americký upír a i Star Wars omnibusy.

Po vlažných reakcích na Morrisonův R.I.P. vyjde (poněkud nelogicky) v příštím roce prostřední díl „trilogie“ The Black Glove. Čtenáři tak Grantovo dílo možná konečně pochopí.

V dotazu na New 52 BBart uvedl, že zvažuje vydání Aquamana, ale nejdřív v roce 2015. Stejně tak Wonder Woman je zatím v nedohlednu.

Comics Centrum konečně vydalo dotisk druhého Hellboye, ke kterému můžete nákupem přímo od vydavatelství získat i originální zapalovač – zásoby však jsou omezeny.

Kromě toho odhalilo, že příští měsíc má česky vyjít další Vrána – třídílná minisérie Skinning the Wolves z prostředí koncentračního tábora. A ač se v červenci Václav Dort dušoval, že další limitované verze v nejbližší době nebudou a musí se s nimi pracovat limitovaně, na Facebooku teď u Vrány připustil, že to „zkusí nějak hezky vymyslet“. Snad to dopadne líp jak s Darebákem.

Poslední díl Sin City letos nebude – ale myslí se na něj. Na Festivalu Fantazie Dort řekl, že by na celou sérii rád vydal nějaký box. Tak snad se dočkáme.

Na Crewním auditku se toho moc neudálo. Na příští rok je v plánu znovurozjetí Loba. Čtenáři si v anketě odhlasovali start od prvního čísla, takže opět dojde na Bulíkův případ (který vyšel v roce 1998 sešitově).

Fanoušci Ultimate Fantastic Four mají smůlu. Na X-Meny jsou příznivější ohlasy a tak se čtveřice hrdinů letos a ani v příštím roce nedočkáme. Pak se uvidí.

Další díl stripové série Liberty Meadows je zatím nejistý. Dává se tomu čas na rozjezd a pak se uvidí.

A konečně od poloviny září by měla vycházet nová sešitová řada – Bart Simpsons. Najdete ji v trafikách každý měsíc za sympatických 39 Kč. 

Žádné komentáře:

Okomentovat