sobota 15. března 2014

Avengers Undercover

Avengers Undercover



Když šestnáctým číslem poměrně otevřeně skončila série Avengers Arena, nechal se scénárista Dennis Hopeless slyšet, že to čtenáři mají brát jako první sérii u seriálu. A měl pravdu, protože  teenageři z Murderworldu se vrací v nové řadě Avengers Undercover.


*článek obsahuje spoilery k řadě Avengers Arena*

O co šlo? Záporák Arcade přenesel na svůj ostrov 16 náctiletých superhrdinů z různých týmů (Runaways, Avengers Academy…), kde po dobu třiceti dnů bojovali o holý život. Přeživší se vrátili do civilizace a přísahali, že co se stalo na ostrově, zůstane tajemstvím. Jenže Arcade měl v rukávu poslední eso a záznamy  zveřejnil…

Tam kde Arena skončila, Undercover plynule navazuje. Z Murderworldu se stala internetová senzace a každý z hrdinů se s nechtěnou popularitou vypořádává po svém. Skupinku sedmi přeživších následně svolá Anachronism, protože se stalo něco, s čím nikdo nepočítal. Jednomu z nich nejspíš přeskočilo a vyrazil zabít Arcada. „Tým“ tak chtě nechtě znova vyráží do akce.



I když Arena nebyla takový hit jak jsem čekal, četla se velmi dobře a i Undercover zatím vypadá slibně. Pokud to je opravdu bráno jako druhá série, odpadá nutné představování postav (což bylo vzhledem k jejich céčkovosti v Areně nutností) a Hopeless se může plně věnovat příběhu. Plusem je i to, že se nemusí starat o 16 hrdinů a současné složení víc odpovídá klasické týmovce (hurá, zmizela otravná X-23). Pokud se vám Avengers Arena líbila, rozhodně Undercover vyzkoušejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat