pátek 23. ledna 2015

Nové informace k novým Secret Wars



by Ondřej "Lenny" Král

Květen se pomalu blíží a s ním i největší event v historii Marvelu – Secret Wars. Fanoušci napjatě očekávají nové informace a spekuluje se, zda Marvel čeká kompletní reboot alá dcčkovská New 52. V posledních dnech vyšlo k tomuto eventu několik tiskových zpráv – tak se na ně pojďme podívat. Pozor, budou spoilery!






1) Battleworld znamená konec všeho

Marvelovské multiverzum tak jak ho známe končí. Pokud jste četli původní Tajné války, Battleworld byl svět, do kterého se hrdinové přenesli ze Země.  Nový Battleworld vznikne jako slepenec stovek alternativních vesmírů, a části světů mimo něj prostě přestanou existovat. O jeho mapě jsem už ostatně psal. Marvel ohlásil, že třeba pro ultimátní vesmír to znamená konečnou a čeká ho spojení se Zemí 616. Roli tu budou hrát inkurze, které čtenáři New Avengers dobře znají.

Část Battleworldu, kde se spojí Země 616, Ultimátní vesmír, Attilan a území příšer.
  


2) Tři nové značky

Secret Wars budou největší marvelovský event a budou se dotýkat VŠECH sérií. Všechno to odstartuje v květnu během Free Comic Book Day, kdy vyjdou Secret Wars #0 a hned o týden později první číslo. Aby v tom nebyl takový bordel, Marvel ohlásil rozdělení tie-inů do tří škatulek.

Nejprve máme Last Days (v překladu Poslední dny). Než mohou Secret Wars začít, musí Marvel Universe skončit a Zemi čekají její poslední dny (viz bod 1). Hrdinové v těchto sérií si budou muset odpovědět na otázku, jak a s kým je prožít.



Druhou značkou bude Battleworld – série s tímto označením budou čtenářům představovat nový Battleworld. Kdo vládne na kterém území? Jaké tam jsou postavy? Kdo bude proti komu bojovat? Kdo celému Battleworldu šéfuje? „Pokud chcete podrobné informace o tom, co se děje na povrchu této nové planety, značka Battleworld je přesně pro vás.“ prohlásil šéf-editor Axel Alonso.  Podle prodejní divize to budou ty hlavní tituly.



A nakonec tu jsou Warzones (válečné zóny). Popis téhle značky je takový nejasný a Alonso slibuje „náhled do budoucnosti". Dojde na návštěvu nejznámějších marvelovských eventů (sem tedy nejspíš zapadají plakátky na Civil War a spol) a série se bude zaměřovat na osud jednotlivých území (žádné interakce mezi nimi jako v Battlewordlu). Podle prodejní divize rozhodně nejde o fílery. „Secret Wars nám dali naprosto unikátní příležitost vyprávět obrovské epické příběhy o rozměru eventů v rámci nové planety – eventy uvnitř eventů. Tyhle tituly budou stavební kameny a základ pro to, co nás čeká…“  prohlásil David Gabriel.


3) Co bude po Secret Wars? 

Secret Wars budou v Marvelu řádit snad rok. Otázkou je, co bude potom. Čeká nás restart jako v případě konkurenční New 52? Podle všeho ne... Částečnou odpověď se dozvíme už v květnu. V rámci Free Comic Book Day vyjde titul jménem The-All-New, All Different Avengers, ve kterém dostaneme první náhled do týmu Avengers PO UDÁLOSTECH SECRET WARS. Scénáristé se zatím tají!





Zdroje:
Marvel.com

Žádné komentáře:

Okomentovat