neděle 2. prosince 2012

Marvelovský zábavní park


Během svého studijního pobytu v USA jsem měl možnost navštívit zábavní park Universal Island of Adventure na Floridě ve městě Orlando. Jeden z důvodů návštěvy byl i fakt, že jedna část parku je věnována marvelovským hrdinům. Pokud vás zajímá jak vypadá, pusťte se do čtení.



Universal Island of Adventure je jedním ze dvou zábavních parků Studia Universal. Skládá se z několika tematických částí (Jurský Park, Harry Potter, část věnovaná doktoru Seussovi) a jednu z nich tvoří Marvel Super Hero Island. Návštěvníkům nabízí možnost projet se na čtyřech atrakcí inspirovanými marveláckými komiksy, vyfotit se s některými komiksovými postavičky (viděl jsem tam Spider-Mana a Doctora Dooms – a zcela upřímně, na conech měli fanoušci mnohem lepší kostýmy) a nakoupit suvenýry v několika obchodech.


Atrakce

The Incredible Hulk Coaster



Pokud máte rádi horské dráhy, Hulk je přesně něco pro vás – je to nejlepší dráha v celém Island of Adventure. Od ostatních dráh, kde jste nejprve vyvezeni do kopečka, se liší tím, že vás rovnou vystřelí rychlostí 64km/h do první smyčky. Universal se u svých atrakcí snaží, aby aspoň nějakým způsobem korespondovaly s názvem, takže nejen že je celá dráha zeleno-fialová, ale při čekání ve frontě vám ještě pustí krátké animované sekvence. V první se generál Ross a několik civilistů hádají o tom, zda je Hulk hrdina nebo zločinec co si zaslouží zničit, v druhé pak Banner představuje svůj experiment, který by ho měl zbavit Hulka jednou pro vždy – tím je právě ona jízda. V klasickém vozíčku jste převezeni do temné tuby, kde po chvíli uslyšíte Bannerův hlas že se to všechno posralo a fíííííííí, za chvíli jste vystřeleni ven. Perličkou je, že v roce 2003 na této dráze dostala třiceti čtyřletá Američanka infarkt a v kritickém stavu byla převezena do nemocnice.

Storm Force Accelatron


Tohle jsou naprosto klasické točící se hrnečky a celá atrakce během jízdy bliká. Příběh je v tomto případě prostý a u vstupu ho uvádí dva komiksové panely: Storm přilétá za Xavierem a ten jí říká, že nadešel den, kterého se dlouho obával – Magneto zaútočil na lidi. Storm pak vyvolá bouři (díky tomu se asi točí hrnečky), aby ho zastavila.


Doctor Doom’s Fearfall

Vypadá to děsivě co? Bohužel opak je pravdou a pro mě to byla asi nejnudnější jízda z celého parku (dost možná ten den nejela naplno, jinak si to nedokážu vysvětlit). Příběh je opět docela jednoduchý – Doom vás zajal na latverské ambasádě a chtě nechtě musíte spolupracovat (jinak vás jeho doomboti sejmou). Jste připoutáni k jeho nejnovějšímu vynálezu, který vás vystřelí až do oblak a během jízdy přístroj extrahuje váš strach (který Doom z nějakého podivného důvodu potřebuje, aby porazil FF). Atrakce měl sice fajn původní výstřel, ale dolů padala velmi pomalu a sekavě. Čekal jsem, že se bude výstřel opakovat a konečně dojde k pořádnému volnému pádu… a ne, bohužel byl konec. Doom    tak extrahoval jen moji nudu.



The Amazing Adventures of Spider-Man


Spidey patří mezi nejnovější atrakce parku. Návštěvník nejprve projde redakcí Daily Bugle, dostane 3D brýle a potom nasedne do speciálního vozíčku. Následuje jízda, při které se zapojíte do souboje Spideyho se Sinister Syndicatem (Doctor Octopus, Hobgoblin, Scream, Hydro-Man a Electro). Doctor Octopus ukradl anti gravitační dělo a pokud nedostane prachy, plánuje s ním zasáhnout Sochu svobody. Když si všimne, že do jeho skrýše pronikli vetřelci (vy), pošle svoje poskoky, aby vás zničili. V poslední chvíli samozřejmě zasáhne Spider-Man, který všechny padouchy porazí a vaše vozítko zachrání. Jízda nabízí vcelku slušné efekty (při zásahu od Elektra se vozík rozvibruje, Hydro-Man vás pošplíchá vodou), ale tak nějak jsem od ní čekal víc. Samotný souboj působí dost komicky, kdy jde padouch k zemi obvykle hned po první ráně a 3D efektů mohlo být mnohem víc. Jako prcek bych byl patrně nadšen.


Obchody


Po celém parku je pak rozmístěno několik komiksových postav v nadživotní velikosti a pár obchodů. Je tu klasická arkádová herna, restauračka (prodávající předražené hamburgery), comics shop (výběr byl sice malý, ale prodavač aspoň věděl co prodává) a dva obchody se suvenýry – jeden je celý vyhrazen Spider-Manovi, v druhém se pak prodávají serepetičky s ostatními hrdiny jako trička, hrnky, propisky a tak.





1 komentář: