pondělí 23. března 2015

Comics Centrum a chystané novinky



Václav Dort byl dnes hostem pořadu Comics Night a odhalil několik novinek, do kterých se Comics Centrum hodlá letos pustit. Pojďme se na ně podívat, rozhodně jde o ambiciózní věci.



 

1)  Želvy Ninja
Původní komiksovou verzi slavných želvích ninjů chtěli v Comics Centru vydat už deset let, ale strašně se vleklo jednání o práva. Teď už všechno klaplo a v červnu by měl vyjít první díl. Půjde o kolorovanou verzi prvních komiksů od Eastmana a Larda (tak jak ji vydává IDW), CC se navíc snaží vyjednat to, aby mohli přebarvit želvám čelenky (všechny totiž mají jednu barvu). Želvy jsou slavný undergroundový komiks, který vznikl jako parodie komiksů typu Daredevil, Ronin nebo New Mutants.
Želvy budou k dostání čtvrtletně a pouze v trafikách. Jeden díl v paperbacku bude stát kolem 250 Kč a na hřbetu bude část obrázku.




2) Kolosální Conan
Po úspěchu Kurva velkého Sin City a Pekelné knižnice chce CC pokračovat s vydáváním omnibusů. V plánu jsou dvě knihy ročně a prvním projektem bude Kolosální Conan. Obrovská bichle, která má přes 1200 stran, stojí v originále 150 dolarů, Dort by chtěl cenu pro české vydání o něco stlačit (palec nahoru!). Oproti anglické verzi Comics Centrum nechce přebal a snaží se vyjednat novou obálku s reliéfem. Conana bychom se měli dočkat v létě.



3) Darkness a Witchblade
Comics Centru se také podařilo získat licenci na postavy ze světa Top Cow Darknesse a Witchblade. Ty v originále ve zvětšené luxusní formě nevyšly a existuje jen Compendium. Dort zmínil, že se jim podařilo vyjednat výjimku na zvětšení formátu a zároveň by rád Witchblade rozpůlil na dva díly (ačkoli má Compendium stejně stránek jako Conan). Witchblade by mohla vyjít na vánoce nebo v první půlce roku 2016.



 4) Hellboy
Na Hellboye se samozřejmě nezapomnělo. Během letoška vyjde desátý díl a následovat by měla druhá Pekelná knižnice. Jen se úplně neví kdy. Protože právě desítka je její součástí, Dort váhá zda ji vydat už na vánoce nebo zda dát prostor Witchblade a Hellboye odsunout na léto 2016.

5) Edice na přání
Pochopitelně se bude pokračovat i v edici na přání. Dort prohlásil, že tuhle cestu bere jako berličku a rozhodně takhle nechce vydávat vše. Zmínil, že by v ní v budoucnu rád viděl třeba zbytek Parchantů.

Žádné komentáře:

Okomentovat